GALLERIET
 
UDSTILLINGEN
 
KOMMENDE
UDSTILLINGER

 
BØGER
KATALOGER

 
GALLERIKREDSEN          
 
TIDLIGERE
UDSTILLINGER
 
 
 
HJEMMESIDEKUSTODE

 

Naturligheder

Separatudstilling med tusch og moseludsarbejder

af Carl Henning Aarsø

29.9. – 11.11.2018

 

I mange år har tusch og moselud været væsentlige arbejdsmaterialer i min kunst. Jeg har eksperimenteret med hjemmelavede pensler af bl.a. hestehår og koste af birkeris for dermed at forsøge at overføre naturlige strukturer i mine billeder.

 

Såvel tuschen som moseluden er materialer der giver mig mulighed for at arbejde spontant i en ”bordet fanger teknik”, har du sat farven på papiret eller lærredet kan det ikke ændres mere.

 

Arbejdet med tuschen og moseluden er en ekspedition i disse materialers egenskab og i mig selv.

 

Fra en tysk kollega fik jeg for omkring 25 år siden kendskab til moseluden, som er et natur- produkt, mosejord, der fremstilles i et kurbad i Schwarzwald i Sydtyskland. Det bruges der til bade som skulle være godt i mod bl.a. gigt. Grundsubstansen har tjæreagtig karakter og en dyb mørkebrun farve, der når den fortyndes med vand har vist sig at indeholde utroligt mange nuancer og være meget lysbestandig.

 

Tuschen river jeg for en stor del selv, men jeg benytter mig også af færdig oprørte produkter og jeg har efterhånden et godt udvalg af såvel Japanske og Kinesiske som mere hjemlige europæiske sorter.

 

Udstillingen der finder sted i galleriets rum 1, 4 og 5 vil indeholde over 60 værker i formater der strækker sig fra 2m til små værker på 15 cm.

 

Udstillingen vil kunne ses på fredage, lørdage og søndage kl. 11 – 17 eller efter aftale

 

 


Moselud på lærred, 160 x 200 cm
 
Blåt rum, olie, voks og pigment på træ, ca. 57 x 17 x 12 cm

Moselud på lærred, 25 x 90 cm