Paul-René Péronard

(1924-2015) RETROSPEKTIV

20.2. – 28.3.2016
Fernisering lørdag den 20.2.2016 kl. 14-17

Da Paul-René Péronard den 15. juni 2015 afgik ved døden afsluttedes et langt malerliv, der havde sin start på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor Paul-René Péronard var elev af Vilhelm Lundstrøm, William Scharff og Einar Utzon-Frank.

Efter akademitiden udviklede Péronards interesse sig hurtigt til den nonfigurative kunst. Han deltog med ”Linien” på udstillingen KONKRET REALISME og han udførte en af tidens største nonfigurative udsmykninger på United Shoe Machinery Company. I 1955 fik han det Franske Statslegat og tog på et ophold i Paris.

Fra 1955-62 var han ansat som teatermaler ved Det Kongelige Teater i København. I 1962 flyttede Péronard til Fyn og blev leder af malersalen ved Odense Teater og var dermed også teatrets ledende sceneograf indtil 1991.

Paul-René Péronard var mangeårigt og senest også æresmedlem af Kunstnergruppen RIIMFAXE ligesom han var medlem af Billedkunstnernes Forbund og Kunstnersamfundet. Han var fra Galleri Sulegaardens start tilknyttet galleriet og har her både udstillet separat og jævnligt deltaget på udstillinger med både RIIMFAXE, Vestfynske kunstnere og i andre sammenhænge.

Paul-René Péronard daterede næsten aldrig sine billeder. Han så dem mere som led i en løbende udvikling og han blev også ved med at male på dem. Nogle billeder er derfor tunge af et næsten centimeter tykt lag maling.