Carl Henning Aarsø 80

Tavler – Pakkekarton – Objekter
25.5. – 18.8.2024

Jeg har valgt at markere min 80-års fødselsdag med 2 på hinanden følgende udstillinger. Udstillingerne vil indeholde hvad jeg i de seneste år har beskæftiget mig med. Den første udstilling har jeg givet undertitlen ”Tavler – Pakkekarton – Objekter”. Til efteråret vil jeg supplere op med en udstilling under titlen ”Tusch og Moselud”

Om min kunst

Udfordringen for mig som kunstner er ikke at illustrere noget allerede eksisterende, men at skabe noget selvstændigt. Min kunst skal derfor ikke forestille eller symbolisere noget. Min kunst er det du ser, farver, form, strukturer, hvorved materialerne jeg bruger har en væsentlig rolle. En rød farve er naturligvis rød, men det er også en materie, ligesom et stykke pap eller bly er et materiale der også har en farve. Mine billeder opstår således som en symbiose imellem de materialer jeg bruger og mig der fører penslen eller former materialet. Derfor er stemninger, tiden, spontaniteten og benyttelsen af tilfældigheder også elementer i min kunst. For mig er såvel materialerne som selve arbejdsprocessen vigtige. Det er mig magtpåliggende at materialerne beholder deres eget værd og at arbejdsprocessen kan aflæses i det færdige værk.

Carl Henning Aarsø