Zarko Radic ”ZARA”

Malerier

Udstillingsperiode: 8.7. – 20.8.2023

Zarko Radic ”ZARA” er født i Serbien og hører trods sin høje alder, ja faktisk fyldte han sidste år 90 år, til de vågne personer på den aktuelle kunstscene. Hans oeuvre er kendetegnet af stor iderigdom og en kunsthistorisk bevidsthed i en varieret dialog imellem figuration, abstraktion og realisme.

Selv siger ”ZARA”: ”Det er vigtigt for mig, at jeg ikke gentager mig selv. Så snart jeg har kreeret en bestemt form, er den så at sige forbrugt for mig. Eller jeg må bearbejde den på ny. Når bestemte former flyder ind i hinanden, skal der ske noget overraskende. Det er vigtigt for mig, at der opstår en irriterende spænding. Mine billeder skal ses som en endeløs proces som egentlig aldrig bliver færdig.

I 1964 kom ”ZARA” til Tyskland og arbejdede som teatermaler først ved Staatstheater Stuttgart og siden hen mange år ved Schauspielhaus Bochum. Hans CV omfatter talrige udstillinger, og værker af ”ZARA” befinder sig Matti offentlige og private samlinger, bl.a. Kunstmuseum Bochum, Tyskland, Museum Brünn, Tjekkiet, Galerie W. Matt, Lichtenstein, Miniaturekunstsamlingen, Sulegaarden, DK